Qigong til bevægeapparatet (også godt til at understøtte den kiropraktiske behandling)

Træning er en vigtig byggesten for sundheden af bevægeapparatet. Klager eller smerter fra bevægeapparatet forårsages, medudløses eller forværres typisk af fysisk eller psykisk stress.

Træning for bevægeapparatet skulle derfor påvirke både på det fysiske og på det psykiske plan. 

Løsningen: Medicinsk Qigong.

Klinisk Qigong: Din træning for bevægeapparatet

En træning, som påvirker både på det fysiske og på det psykikse plan, får du hos Klinisk Qigong i form af Medicinsk Qigong.

Tilbuddene fra Klinisk Qigong er altså egnet til:

Klinisk Qigong tilbyder Medicinsk Qigong som kurser (maks. 6 pers) og personlig træning. Tilbuddene fra Klinisk Qigong giver mening for alle patienter, der ønsker at gøre noget for forebyggelse (også af tilbagefald) og genoptræning. 

Klinisk Qigong tilbyder personlig træning, som er målrettet og tilpasset specifikt mod det enkelte patients individuelle niveau og det kiropraktiske behandlingsforløb.

Hvorfor er træning vigtig for bevægeapparatet?

Træning er vigtig for sundheden af bevægeapparatet (f.eks. ryg, nakke, skuldre, arme, hænder, hofter, knæ, fødder).

 

Fysisk træning anbefales i mange kliniske retningslinjer udover den kiropraktiske behandling. „Fysisk træning dækker over en bred gruppe aktive interventioner fra forskellige typer af mobiliserende øvelser og udstrækning til stabiliserende øvelser, øvelser for balance, koordination og muskelstyrke, samt general fysisk fitness eller kardiovaskulær træning“ (NATIONAL KLINISK RETNINGSLINJE FORBEHANDLING AF NYOPSTÅEDE LÆNDERYGSMERTER 2016: 32) 

Ideel er træning, der indeholder regelmæssig og med moderat intensitet udholdenhed, styrke, smidighed, bevægelse, koordineringsevner, afslapningsevnen og psykosociale faktorer. (GKV-Spitzenverband 2018: 60; GKV-Spitzenverband 2018: Leitfaden Prävention, Berlin). 

Qigong: Din løsning til sundhed af dit bevægeapparat

Klager fra bevægeapparatet udløses, medudløses eller forværres ikke kun af fysisk stress (f.eks. ensidig kropsholdning, for meget sidde, for lidt bevægelse, trauma mm) men også af psykisk stress (f.eks. stress på arbejdet, stress i familien).

 

Med Qigong kan man intervenere både på det fysiske og det psykiske stressniveau. Som træning til krop og sind er Qigong dermed meget godt egnet som træning med fokus på klager eller smerter fra bevægeapparatet. Set fra kiropraktikken, er Qigong især god til forebyggelse, forebyggelse mod tilbagefald og genoptræning. 

Hvorfor er Qigong godt til dit bevægeapparat?

Qigong egnes meget godt som træning for bevægeapparatet, fordi den består af sekvenser af langsomme, flydende bevægelser og stillinger, som højner fleksibiliteten, mobiliserer leddene, styrker musklerne (især de stabiliserende muskler), strækker senerne og ledbånd ud, træner kropsholdningen og kropsbevidstheden og beroliger sindet (ankomsten i nuet).

Qigong bruges i Kina som terapi, forebyggelse og genoptræning. Metoderne, som læres fra Klinisk Qigong, er klinisk undersøgt i årtier. 

Er du klar til at lave flydende langsomme bevægelser for at styrke dit bevægeapparat?