Om mig

Hej

Jeg er Laura og er Qigonglærer og Yangsheng rådgiver.

Opdagelsen af Qigong, den kinesiske filosofi og den Kinesiske Medicin var et vendepunkt i mit liv. Jeg ved nu, hvad jeg kan gøre for mig selv og min fysiske og mentale sundhed. Og ved af egen erfaring, at det virker.

Jeg var et menneske, der altid ville give over 100% og bare den bedste præsentation. Samtidig med at være dårligt til at passe på mig selv og mine grænser. Kender du det også? Faktisk kan du ikke mere, men fortsætter alligevel, ”fordi det skal blive færdig”, ”fordi der er ingen andre, der laver det”, ”fordi man kan det gøre endnu bedre”, ”fordi…”.

Jeg kørte igennem mit studie på fuld fart, var underviser på universitetet og har skrevet min Ph.d. på rekordtid. Derefter fik jeg et arbejde med ansvar, mange rejsedage (jeg vil slet ikke tælle timerne, jeg tilbragte i togene og på stationerne) og meget stress og deadlines. Dertil kom et arbejdsmiljø, der ikke var behageligt.

Og så skete det… i starten begyndte kroppen at give besked – først langsomt, derefter mere voldsomt. Jeg ignorerede alle symptomer, fortsat bare og forsømte mig selv. Indtil jeg ikke kunne ignorere min krop længere. 

Qigong Nyborg

Jeg følte dybt inde i mig, at jeg ikke vil undertrykke symptomerne, men vide, hvad min krop vil fortælle mig og komme tilbage på mit tidligere energiniveau.

 

Jeg har taget mere personligt ansvar og har ledt efter metoder, der kan hjælpe mig i min hverdag, er nemt at integrere og virker effektivt. Effektiviteten var særlig vigtig for mig, fordi jeg kan lide at arbejde videnskabeligt, som jeg også gjorde ved min Ph.d. og i arbejdet som underviser.

 

Så kom jeg på et tidspunkt til en tuina massør. Han sagde til mig: ”Laura, jeg kan ikke hjælpe dig. Du er nødt til at hjælpe dig selv. Du skulle lave Qigong.” Og jeg spurgte: ”Hvad er Qigong?” Og det var første skridt på min vej til Qigonglærer.

Jeg var helt optaget og fascineret af de langsomme flydende bevægelser.

 

Hvor ofte havde jeg tidligere tænkt: ”Sat verden i ro” – nu kunne jeg standse verden for mig selv.

 

Det bedste var dog, at jeg kunne føle virkningen. Jeg hvilede mere i mig selv, havde mere energi og var mindre modtagelig over for stress. Jeg ville vide mere og tog beslutningen om at læse Qigong. Og fordi mit hjerte stadigvæk banker for videnskaben, skulle det forgå på et universitet. 

Back to university: videregående studie "Qigong"

universitetet Oldenburg har jeg afsluttet det videregående studie ”Qigong – sundhedsfremme og bevidstgørelse igennem selvregulerende fremgangsmåder fra den traditionelle kinesiske medicin” (Diploma of Advanced Studies).

 

Det helt fantastiske var, at studiet også indeholdt TKM, kinesisk filosofi og didaktik ved siden af de forskellige Qigongmetoder.

 

Det, der var endnu bedre, var at nogle undervisere var kinesere, der blev fløjet fra Kina til Tyskland til at undervise Qigong. På kinesisk – heldigvis med en tolk :). En hel ny verden åbnede sig for mig.

 

Udover studiet har jeg taget mange efteruddannelseskurser hos forskellige kinesiske undervisere (Qigong mestre), bl.a. ved den tidligere institutleder fra Daoyin Yangsheng Gong Centrum hos Beijing Sport University, og hos officielle elever fra kinesiske Qigong mestre.

Billedet til venstre: Laura Meier med Prof. Song Tianbin (født 1937), tidligere professor på University of Traditional Chinese Medicine, arbejder stadigvæk som læge på universitetshospitalet, Beijing

Billedet til højre: Laura Meier med Liu Junmai, Yangsheng-ekspert, sundhedsrådgiver og preventolog, Beijing

Jeg arbejdede som Qigong træner på en kiropraktorklinik i Hamborg. Der kunne jeg se, hvor stor en effekt Qigong kan have på patienter med problemer i bevægeapparatet. Patienterne fik det bedre – både fysisk og psykisk – og kunne forlænge afstandene mellem behandlingerne hos kiropraktoren. 

Siden vi flyttede fra Tyskland til Danmark, har jeg givet online undervisning i Qigong på tysk. Og siden september 2021 vil jeg gerne inspirere til Qigong her i Nyborg. 

Qigong og konceptet Yangsheng har forandret mit liv. Jeg føler mig sundere, er mere afbalanceret og ved, at jeg selv kan tage ansvar for mig og min sundhed. Jeg ser sammenhænge tidligere og ved, hvad jeg kan gøre til at igen få mere balance i mit liv.

Og hvis du også vil spørge om, hvad jeg ofte bliver spurgt om: ”Har du slet ingen stress mere?” Så svarer jeg altid: ”Jo. Stress er en del af livet, men nu ved jeg meget bedre, hvordan jeg skal håndtere de stressende tider. Jeg har nogle værktøjer ved hånden.” Hele mit verdensbillede af sundhed og sygdom har forandret sig.

Qigong er ikke noget, der virker natten over og kan bare lige læres. Det er en metode, som kræver tålmodighed, ydmyghed, udholdenhed og øvetid og kan altid forfines. En af mine kinesiske undervisere, Prof. Song Tianbin, sagde i en alder på 83 år: ”Jeg øver mig stadigvæk.”

Jeg er overbevist, at du også kan have gavn af Qigong og kan leve et sundere og lykkeligere liv. Få Yangsheng i dit liv! Lær Qigong! Jeg vil elske at hjælpe dig med det.

Min baggrund

2-årig videregående studie, Universität Oldenburg

“Qigong – sundhedsfremme og bevidstgørelse igennem selvregulerende fremgangsmåder fra den traditionel kinesiske medicin”, Diploma of Advanced Studies

Efter- og videreuddannelse hos kinesiske undervisere og Qigong mestre fra Kina (undervisningssprog kinesisk med tolk)

Dan Gong

Prof. Song Tianbin, University of Traditional Chinese Medicine, Beijing, Kina (14h)

8 Brokader

Liu Junmai, Yangsheng-ekspert, sundhedsrådgiver og preventolog, Beijing, Kina (14h)

Guigen Gong

Liu Junmai, Yangsheng-ekspert, sundhedsrådgiver og preventolog, Beijing, Kina (13h)

Guigen Gong uddybning

Liu Junmai, Yangsheng-ekspert, sundhedsrådgiver og preventolog, Beijing, Kina (14h)

Sundhedsbeskyttende Qigong uddybning

Prof. Hu Xiaofei, tidligere direktør Daoyin Yang Sheng Gong Institute at Beijing Sport University, Beijing Sport University, Kina (10h)

Daoistiske teknikker

Prof. Song Tianbin, University of Traditional Chineses Medicine, Beijing, Kina (13h)

Daoistiske teknikker uddybning

Prof. Song Tianbin, University of Traditional Chineses Medicine, Beijing, Kina (16h)

Styrk lungerne og legemet

Prof. Hu Xiaofei, tidligere direktør Daoyin Yang Sheng Gong Institute at Beijing Sport University, Beijing Sport University, Kina (13h)

Videreuddannelse hos officielle elever fra kinesiske Qigong mestre

Styrk lungerne og legemet

Ulrich Rosen, mesterelev af Prof. Zhang Guangde, Beijing Sport University (10,5h)

Zhan Zhuang

Thomas Apfel, mesterelev af Lam Kam Chuen (9,5h)

49 Shi Jingluo Donggong

Dr. Johann Bölts, elev af Prof. Ding Hongyu, Nanjing University, og Prof. Zhang Guangde, Beijing Sport University

4 reguleringsmetoder

Dr. Johann Bölts, elev af Prof. Ding Hongyu, Nanjing University, og Prof. Zhang Guangde, Beijing Sport University

Tongjing Huoluo Daoyin Shu

Ulrich Rosen, mesterelev af Prof. Zhang Guangde, Beijing Sport University (10,5h)

Hvad har jeg lavet før jeg blev selvstændig med Klinisk Qigong?

  • Direktør af kiropraktorklinik, ansvarlig for planlægningen og implementeringen af alle områder (bortset receptionsarbejde) og nu med Qigong undervisning som del af det kiropraktiske behandlingsforløb
  • Direktør af kiropraktorklinik, ansvarlig for planlægningen og implementeringen af alle områder (med receptionsarbejde) bortset fra den direkte kiropraktiske behandling
  • Repræsentant af delstatsministerium i Bundestag (parlamentet) og Bundesrat (forbundsrådet) og ovenfor lobbyister og andre aktører i Berlin
  • Personlig kontorchef på ministerkontoret i et ministerium i en tysk delstat
  • Ph.d. i statskundskab og docent på et universitet
  • Kandidat i statskundskab