Bedre stresshåndtering i juletiden

Juletiden er ofte forbundet med et højt stressniveau. Hvis du er stresset i forvejen, kan juletiden være med til at forhøje dit stress-niveau endnu mere.

Det er vigtigt, at du husker at prioritere tid til dig selv, hvor du lader op. Self-care kan læres – og medicinsk Qigong kan reducere stress ifølge forskning. 

Qigong kan reducere stress eller “oplevet stress”. Forskerne anbefaler qigong som den mest konsekvente og hyppige motionstræning til at reducere oplevet stress.

Kilde: Churchill, Ryan/Teo, Kelly/Kervin, Lucy/Riadi, Indira/D. Cosco, Theodore
2022: Exercise interventions for stress reduction in older adult populations:
a systematic review of randomized controlled trials, in: Health Psychol
Behav Med. 2022; 10(1): 913-934.

Når vi kommer i en situation, hvor vi oplever, at vi ikke har nok energi og kompetencer for at møde en udfordring, reagerer vi med stress. Det gælder blandt andet for mange aftaler, medmenneskelige relationer og sociale forventninger i juletiden. 

Stress kan udtrykke sig såvel fysisk som emotionelt

Den typiske antagelse i den vestlige verden er, at vores psyke, vores tanker, påvirker kroppen. Derfor skulle vi arbejde med vores tanker for at håndtere stress bedre.

Men hvad nu, hvis der er en anden tilgang til at håndtere stress?

Ifølge Kinesisk Medicin er krop og sind en enhed. Vores krop (fysiske tilstand) påvirker vores psyke (tanker, følelser) lige så meget som vores psyke påvirker vores krop.

Hvad nu, hvis…

Vil du blive bedre til stresshåndteringen i juletiden?

Det næste Qigong kursus med temaet “Bedre stresshåndtering i juletiden” starter d. 9/11 og finder sted torsdage kl. 17.